Ralić: Voda i dalje za tehničku upotrebu, sutra zvanična potvrda o ispravnosti

Voda iz novog Regionalnog vodovoda “Gazivode” još od 25. novembra koristi se za tehničku upotrebu, dok će zvanična potvrda o ispravnosti vode biti saopštena sutra, potvrdio je za KoSSev direktor JP “Vodovod-Ibar”, Miodrag Ralić. Dosadašnje probe funkcionisanja novog vodovoda teku po planu.

Već deset dana, 24 sata – na svaka dva sata, Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici vrši fizičko-hemijske i bakteriološke analize vode, a nakon što je započela probna isporuka iz novog vodovoda, izneo je detalje Ralić.

Objašnjava da ispitivanje vode kao i sve probe funkcionisanja novog vodovoda teku po planu, te da on sam takođe koristi vodu sa česme za piće, ali je i naglasio da je na snazi i dalje odluka o tome da se radi o tehničkoj vodi. Preporučio je građanima da i dalje poštuju poziv da za piće koriste flaširanu vodu, sve dok Zavod za javno zdravlje ne izađe sa konačnim rezultatima.

Zvanični rezultati ovog zavoda biće saopšteni sutra.

Stanovništvo na Severu se sada snabdeva u većoj meri sa novog vodovoda dok se delimično voda preuzima i sa juga, usled toga što sekundarna mreža novog vodovoda nije još uvek završena.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.