Rakić: Neće biti otpuštanja radnika

Od kada je u ponedeljak započeo četvrti krug izbora za gradonačelnika u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, novi kandidat liste "Srpska", Goran Rakić ima intenzivnu kampanju na terenu.

Ono što je njegovu kampanju izdvojilo od dosadašnjih kampanja jeste to što je ona započela u jedina dva sela koja pripadaju opštini Severna Mitrovica – Suvom Dolu i raseljenom selu Svinjare, koje je od martovskog nasilja 2004. godine izmešteno u izbegličko naselje na Malom Zvečanu.

Njegovo predizborno obećanje je bilo da Republika Srbija neće ukinuti nijedno radno mesto, te da će biti novih zapošljavanja uz nove investicije iz Srbije. Konkretno, meštanima je obećao da će u budućim "komisijama za zapošljavanje", biti uključen po jedan predstavnik iz njihovih mesta.

Drugi dan kampanje su predstavnici liste "Srpska" proveli u Beogradu, kod dojučerašnjeg PPV-a Aleksandra Vučića, koji je poručio građanima Severne Kosovske Mitrovice da u što većem broju izađu na izbore "kako bi se izborom gradonačelnika ubrzalo formiranje Zajednica srpskih opština".

Treći dan kampanje obeležila je poseta gradskim zdravstvenim institucijama – bolnici i domu zdravlja, gde je u pratnji direktora ovih institucija, Milana Ivanovića i Miljane Nikolić, saopštio zaposlenima da je lokalna samouprava već donela odluku o donaciji jedne stomatološke stolice i EKG aparata, rekonstrukciji doma zdravlja u veći zdravstveni centar, gde bi se lečili i građani južno od Ibra. Kandidat za gradonačelnika je i ovde obećao da neće biti otpuštanja, već naprotiv – "biće otvaranja novih radnih mesta".

A danas, četvrti dan kampanje do sada obeležavaju tkz. socijalna pitanja. Goran Rakić je jutros uručio pomoć petočlanoj porodici Arsenijević, koja živi od socijalne pomoći, a kojoj je kosovsko-mitrovički okrug 2011. godine rešio stambeno pitanje dodelom stana. Rakić je i ovom prilikom obećao da će jedan od supružnika porodice Arsenijević uskoro početi da radi u lokalnoj samoupravi.

Potom je u pratnji Aleksandra Vulina obišao narodnu kuhinju u gradu, gde su uručili donaciju od 12 tona smrznute hrane, zahvaljujući podršci Južno-banatskog upravnog okruga i kompanije "Frikom". U narodnoj kuhinji redovne obroke dobija 37 ugroženih porodica Severne Kosovske Mitrovice.

U popodnevnim aktivnostima planirana je poseta izbornom štandu GI "Srpska" ispred Tehničkog fakulteta, a završna konvencija je zakazana za 15:30 u amfiteatru ovog fakulteta.

Pred zgusnute popodnevne izborne aktivnosti ove liste, Goran Rakić govorio je za portal KoSSev.

Šta je okosnica vaše kampanje?

"Okosnica moje kampanje je direktan kontak sa mojim sugrađanima, institucijama i ustanovama u gradu, te upoznavanje sa životnim i radnim problemima, sa kojima se oni susreću svakodnevno. Ovakav način komunikacije sa mojim sugrađanima neće prestati sa završetkom kampanje, nego će ovo biti redovna praksa i kada postanem gradonačelnik Kosovske Mitrovice."

Šta vidite kao najveće probleme u gradu?

"Bezbednost, nezaposlenost, nerešena stambena pitanja, gradsku i komunalnu infrastrukturu, nedostatak sportske hale, doma kulture i autobuske stanice".

Ako budete izabrani za gradonačelnika, po čemu bi ste voleli da vas Mitrovčani pamte posle isteka mandata?

"Voleo bih da budem upamćen kao gradonačelnik koji je osigurao bezbednost sugrađanima, poboljšao ekonomski prosperit grada i sačuvao srpski nacionalni interes u ovim ne baš lakim godinama koje su pred nama."

Pogledajte izborni video GI "Srpska": https://www.youtube.comPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.