Rakić na konferenciji "Mitrovica inovacije 2015": Naredna godina – godina sve bržeg razvoja

"Severna Mitrovica je postala otvoren grad" i "želimo da kreiramo stručne kadrove od naše mladosti", a naredna godina biće godina sve bržeg razvoja, dok nam je, da bismo na najbolji način iskoristili šanse koje su pred nama, potreban "samopregoran rad, zajedništvo i saradnja", poručio je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, na današnjoj konferenciji "Mitrovica inovacije 2015: Veštine, veštine, veštine" u Severnoj Mitrovici na Međunarodnom poslovnom koledžu. 

"S ponosom mogu reći da je Severna Mitrovica postala otvoren grad, grad za sve ljude koji u njemu žele da žive, stvaraju, investiraju i rade. Nastojimo da kroz razvojne aktivnosti modernizujemo i unapredimo naše funkcionisanje," rekao je Rakić, dodajući:

"Posebnu pažnju usmeravamo na održavanje društvenih odnosa na nivou lokalne zajednice koji će obezbediti da Severna Mitrovica ostane sinonim za mir, toleranciju i kompromis."

Podrška obrazovanju je uvek imala značajnu ulogu za nas jer želimo da kreiramo stručne kadrove od naše mladosti, dodao je Rakić, ističući i da "jedino na taj način možemo stvoriti sigurnu platformu koja će doprineti razvoju grada."

"Naredna godina, duboko sam uveren, biće godina sve bržeg razvoja. A, da bismo na najbolji način iskoristili šanse koje su pred nama, potreban nam je samopregoran rad, zajedništvo i saradnja. Jedino tako možemo osigurati razvoj i suočiti se sa izazovima koji nam predstoje na putu modernizacije i ekonomskog razvoja," istakao je gradonačelnik opštine Severna Mitrovica.

On je istakao i da je konferencija koja je danas održana na Poslovnom koledžu "predstavlja model na osnovu kojeg se mogu graditi inovativna razmišljanja u realizaciji mnogih projekata u okviru naše razvojne politike."

 


Konferencija "Mitrovice inovacije 2015: Veštine, veštine, veštine" je organizovao Međunarodni poslovni koledž, a ima za cilj, kako su saopštili organizatori, da se razgovara o potencijalima i izazovima za razvoj ljudskih resursa kao ključnog izazova i prilike za ekonomski razvoj sa posebnim fokusom na agrobiznis i poljoprivredu, mala preduzeća i preduzeća u nastajanju kao i razvoj ljudskih resursa u javnoj administraciji.

"Ovaj događaj spaja regionalne i međunarodne agrobiznis eksperte, uključujući eksperte iz Švedske, UK i SAD, interesente i partnere iz različitih oblasti, privatni i javni sektor, akademaca i obrazovnog sektora, međunarodne donatore i finansijske institute. Namera konferencije MITROVICA INOVACIJE je da pruži platformu za inovativno razmišljanje i za stvaranje jakog impulsa za lokalno i regionalno umrežavanje i za stvaranje politike okrenute ka budućnosti," navode organizatori. 


 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.