Radnici "Lole" blokirali magistralni put Kosovska Mitrovica – Raška

Radnici fabrike otkovaka „Lola“ iz Leška od 6.30 jutros blokiraju magistralni put Kosovska Mitrovica – Raška, propuštajući samo vozila hitne pomoći. 

Radnici fabrike, kojih je oko 190, kažu da su se odlučili na ovaj korak jer je račun fabrike još uvek blokiran, zbog duga od 5 miliona dinara za doprinose za penzijsko invalidsko i zdravstveno osiguranje zaposlenih, na koji je kamata narasla do 40 miliona dinara.

Iako su im, kako sami radnici kažu, ministar zadužen za KiM, Aleksandar Vulin i prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić obećali da će njihova fabrika ući u restrukturiranje, a da će im račun biiti odblokiran, to se još uvek nije dogodilo. Radnici takođe navode da su podneli zahtev za restruktuiranje fabrike Agenciji za privatizaciju, ali da taj zahtev nije rešen niti je išta učinjeno.

Početkom februara ove godine, radnici ove fabrike su se više puta okpljali pored magistralnog puta u blizini Jarinja, a u znak upozorenja da će put narednih dana blokirati ukoliko ne bude rešen njihov problem u vezi sa blokadom računa preduzeća. Oni su se nakon toga više puta sastajali sa ministrom Aleksandrom Vulinom ali i sa prvim potpredsednikom Vlade, Aleksandrom Vučićem koji su i obećali restrukturisanje fabrike i deblokiranje računa fabrike. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.