Radio Goraždevac: Ponovo obijene dve prodavnice u V.Hoči; Kancelarija za KiM: Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod

FOTO: Radio Goraždevac

U Velikoj Hoči tokom noći opljačkane su dve prodavnice i iz njih je, kako je kazao vlasnik jedne od prodavnica, izneta sva skuplja roba poput cigareta, parfema, kafe ali i cela kasa.

Miroslav Lukić, čija je prodavnica sinoć obijena, kaže da je ovo drugi put u prethodnih godinu dana da im isti počinioci pljačkaju prodavnicu.

“Oko pola 4 su obijene dve prodavnice, moja i Bojanu Pavloviću koja se nalazi u centru sela. Bojan me je zvao na telefon i javio mi da su prodavnice obijene. Videli smo na kamerama kako ulaze sa maskama, fantomkama i odnose svu vredniju robu iz prodavnice – cigare, parfeme, kafu i celokupnu kasu. Ovo je u prethodnih mesec i po dana drugi put da nas pljačkaju. Na kamerama se vidi da su počinioci isti kao prošli put, samo što ih je tada bilo dvoje, a sada troje. Iznosili su robu i vraćali se u prodavnicu po još. Tokom pljačke zaboravili su makaze u prodavnici. Bila je policija, obavila uviđaj i to je to”, kaže Miroslav Lukić.

Ovo je drugi put u prethodnih mesec i po dana da su obijene prodavnice. Meštani su zabrinuti, a vlasnici prodavnica ostali su bez zarade, piše Radio Goraždevac.

O ovom slučaju oglasila se i Kancelarija za KiM iznoseći detalje i insistirajući da se počinioci privedu pravdi.

Iz Kancelarije su takođe naveli da je o obijanju prodavnica pravovremeno obaveštena i policija, ali da počinioci nisu uhvaćeni, a da nakon uviđaja vlasnici nisu dobili kopiju zapisnika.

„Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini“, poručili su iz Kancelarije za KiM dodajući i da „nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.