Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznati napadač pucao je iz automatskog oružja na vozilo supruge bivšeg gradonačelnika Gračanice, Bojana Stojanovića. Vozilo marke "Citroen" bilo je parkirano u jednoj od glavnih ulica u Kosovskoj Mitrovici. Nema povređenih.
 
Bivši gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović je ocenio napad na vozilo njegove supruge kao politički motivisan.
 
Stojanović je izjavio Tanjugu da je on tim vozilom u poslepodnevnim časovima došao u posetu porodici supruge koja je rodom iz Mitrovice.
 
"Sa vozilom na koje je pucano iz vatrenog oružja danas u Mitrovicu stigli smo ja, moja supruga, maloletno dete i vozač. Na svu sreću, nema ljudskih žrtava, ima samo materijalne štete", rekao je Stojanović.
 
On je naglasio da u narednom periodu neko mora da obrati pažnju na ovakve događaje i da on može predstavnicima međunarodne zajednice i policije da kaže ko su potencijalni inspiratori ovog napada.
 
"Mesecima i godinama upozoravam na jednu istu grupaciju ljudi koja permanentno podiže tenzije. Ja sam i u pisanoj formi njih obaveštavao i o pojedinicima i o grupacijama i ovo stvarno nema smisla. Ili će jednom da stane ili će na Kosovu biti banditi, ne pričam samo o Mitrovici, govorim o celom Kosovu", naveo je bivši gradonačelnik Gračanice.
 
Prema njegovim rečima, inspiratori su jasni. "Radi se o političkim klanovima i ako oni mogu da rade šta hoće i u našim domovima, da jedni na druge ovako dižemo ruke, onda mislim da ovo neće dovesti nigde srpski narod", poručio je Stojanović.
 
U centru Kosovske Mitrovice večeras, nešto posle 20 sati, došlo je do pucnjave u kojoj nije bilo povređenih, ali je na vozilu pričinjena materijalna šteta.
 
Kosovska policija je došla na lice mesta i osigurala mesto incidenta da bi započela istraga.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.