Pucano na tri porodice kod Brestovika

Na tri srpske porodice iz Brestovika kod Peći pucano je juče dok su boravili na planini iznad sela.

Kako je za RTV Kim ispričala Slađana Miletić, tri porodice iz Brestovika uključujući i njenu, juče su po tradiciji otišle na planinu da prošetaju i roštiljaju da bi ih negde posle podne napala nepoznata grupa.

"Negde oko četiri popodne napali su ih, pucali iz puškomitraljeza jedno desetak puta rafalno. Deca su se dočepala šume i bežala oko 20 kilometara kroz šumu i reku. Oko devet uveče su stigli kući. Najgore je što gore nema mreže da se pozove pomoć KFOR-a, ili policije," kazala je Slađana.

Ona je dodala da niko nije povređen i da je slučaj prijavljen policiji.

"U policiji su uzeli izjavu, nezvanično kažu da gore postoji neka naoružana grupa od šest ljudi, ali ko je čini i čiji su ne znamo," kazala je Slađana.

Ona je objasnila i da se u poslednjih dvadeset dana primećuje nešto čudno kada odu u Peć, jer se, kako je ispričala, radnici u kafićima i prodavnicama ponašaju uzdržano.

"Brinem, nisam spavala celu noć, to je jako blizu, nismo dosad imali nikakav problem," rekla je Slađana.

Slađana Miletić se sa suprugom Midragom Dešićem i četvoro dece vratila 2004. u Brestovik i do sada, kako je kazala, nisu imali ovako ozbiljne incidente.

RTV KIMPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.