Prva Pacolijeva odluka u 2020: Vozač postao diplomata

Foto: Fejsbuk, Bled Strategic Forum, caption

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Vozač je postao diplomata prošle nedelje. Odlukom, koju je 23. januara potpisao ministar spoljnih poslova u ostavci, Bedžet Pacoli (Behgjet Pacolli), Faruk Bitići (Faruk Bytyqi) je imenovan da služi u konzulatu  koji je Kosovo otvorilo u Strugi, u Makedoniji.

Ovo je prva odluka koju je Pacoli doneo 2020. godine, piše danas Koha Ditore.

„Gospodin Faruk Bitići, sa zvanjem drugog sekretara, se imenuje da služi u Konzularnoj misiji Republike Kosovo u Strugi / Republika Severna Makedonija, sa mandatom od četiri (4) godine,“ piše u dokumentu, čiju je kopiju obezbedio list. „Gospodin Faruk Bitići započinje svoje dužnosti drugog sekretara u Konzularnoj misiji u Strugi 15.02.2020.“

Druga pozicija sekretara je ekvivalentna statusu konzula. Ministarstvo je saopštilo da Bitići ima tu poziciju na osnovu odluke iz 2018. godine koja je rezultat preporuke Odbora za činove i disciplinu. Stoga je, kako navode, unapređenje izvršeno u skladu sa procedurama i zakonima.

Čitav tekst dostupan je u štampanom izdanju Koha Ditore.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.