Protest na Andrićevom vencu, pa šetnja za Olivera Ivanovića

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je da će 16. januara, na godišnjicu ubistva političara sa Kosova Olivera Ivanovića, biti održan protest u podne, na Andrićevom vencu, a potom će učesnici krenuti u šetnju trasom do Crkve svetog Marka i zapaliti sveće.

Veselinović je za list „Danas“ rekao da će protest biti održan pod sloganom „Ko je ubio Olivera?“, uz protestnu šetnju do Trga republike, pored Politike i RTS-a, do Crkve Svetog Marka.

„Skup će biti bez stranačkih obeležja, sa jasnom porukom da je nedopustivo da četiri godine nemamo rezultate u istrazi i presudu za ubistvo koje se dogodilo na javnom mestu, uz bezbroj dokaza. Pogotovo što mu je prethodila medijska i svaka druga satanizacija od režima Aleksandra Vučića“, rekao je Veselinović.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP ubijen je sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

N1

Povezane vesti: 

Umesto na referendumu, deo opozicije 16. januara u šetnji za Olivera IvanovićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.