Protekla noć južno od Ibra: Porodično nasilje nad ženama, nepoštovanje policijskog sata, narkotici…

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Nepridržavanje policijskog sata, nasilje u porodici, pre svega nad ženama, posedovanje manje količine marihuane, ilegalna upotreba, odnosno posedovanje oružja i uklanjanje tri eksplozivne naprave, ukratko je opis protekle noći prema policijskom izveštaju za Kosovo.

Osamnaest (18) muškaraca i jedna žena, u više odvojenih slučajeva, privedeni su u oblasti Prištine u vezi sa kršenjem policijskog sata. Sedmoro je bilo vozača, odnosno putnika sa teritorije Obilića, kod Mazgita i Miloševa a koji su se vozilima kretali u vreme policijskog časa. Svi su pušteni nakon privođenja.

U vezi sa nepoštovanjem policijskog časa i zabranom rada ugostiteljskih objekata, u Peći su takođe bila tri hapšenja u tri odvojena slučaja, a dvoje je u pritvoru, te i dva slučaja u Vučitrnu i Južnoj Mitrovici.

Takođe je u više slučajeva bilo porodičnog nasilja u mestima južno od Ibra, pre svega nad ženama. U pitanju su supruge, verenica i ćerka – u četiri slučaja – u Prištini, Đakovici, Gnjilanu i Južnoj Mitrovici, a dvojica od osumnjičenih nasilnika su privedena.

U Štimlju je juče popodne došlo do saobraćajne nesreće sa fatalnim ishodom, jedna osoba je stradala kada je auto sleteo sa puta.

Bilo je više zaplena oružja, kao i narkotičkih sredstava, pre svega marihuane, ali u manjim količinama. U Glogovcu su u dva slučaja dve osobe uhapšene zbog posedovanja pre svega marihuane – sve ukupno oko 20 grama i 0,4 g kokaina; takođe po jedan slučaj u Đakovici i Južnoj Mitrovici.

U Klini je pronađena i uklonjena eksplozivna naprava, a još dva takva slučaja dogodila su se na Severu Kosova – u blizini stadiona u Zubinom Potoku i u jednom podrumu u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.