Pronađena neeksplodirana ručna bomba u centru Kosovske Mitrovice

Jutros je u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, u ulici Ive Lole Ribara, ispred zlatare "Ana", pronađena neeksplodirana ručna bomba, potvrdio je za KoSSev, porptarol kosovske policije za Sever, Besim Hoti. 
 
"Jutros je Mitrovici, u ulici Lole Ribara, pronađena neeksplodirana ručna bomba ispred zlatare u ovoj ulici. Mesto je obezbeđivala patrola kosovske policije Sever. Kapisla eksplozivne naprave je na bezbedan način aktivirana na mestu na kojem je pronađena, bez ikakve štete po okolinu," izjavio je Besim Hoti. 
 
On je dodao da je istraga u toku, da za sada nisu poznati počinioci, kao i da ne može da potvrdi da je bomba namerno postavljena.
 
"Istražna jedinica će raditi na slučaju kako bi dobili više informacija o počiniocima. Još uvek ne znamo da li je bomba namerno postavljena, ili ne, to ćemo utvrditi tokom istražne radnje. Za sada osumnjičenih nema, ali kao što sam rekao, istražna radnja je pokrenuta i videćemo kakvi će biti rezultati," rekao je Hoti i dodao da kosovska policija slučaj karateriše kao izazivanje opšte opasnosti. 
 
Ulica Ive Lole Ribara je tokom obezbeđivanja mesta na kojem je pronađena bomba, kao i tokom kontrolisane eksplozije pronađene bombe, bila blokirana za pešake i saobraćaj. 
 
Ista zlatara je sredinom maja bila i na meti pljačkaša, koji su iz zlatere odneli nakit vredan oko 100.000 evra, a prethodno je sredinom februara, u blizini ove zlatare bačena je ručna bomba i pričinjena je materijalna šteta na pet putničkih vozila, četiri lokala, jedan kiosk i nekoliko prozora na stanovima koji se nalaze iznad lokala.
 

Ovo je već treći incident u Severnoj Kosovskoj Mitrovovici u poslednjih pet dana. Tako je pre dva dana u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, u ulici Filipa Višnjića, izgorelo putničko vozilo radnika pritvornog centra u ovom gradu, a najverovatnije se radilo o podmetnutom požaru. U požaru je oštećeno još jedno putničko vozilo, koje je zahvaćeno požarom, jer je bilo parkirano u neposrednoj blizini automobila koji je zapaljen. Tri dana pre ovog incidenta, u ulici Šumadijska, koja se nalazi u naselju Bošnjačka mahala, izgorela su dva putnička vozila vlasnika I.J., a policija sumnja da se i u ovom slučaju radi o podmetnutom požaru. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.