Promocija knjige Borivoja Ugrinovića u Prizrenu i Gračanici

Prizrenski novinar, hroničar i pesnik, Borivoje Ugrinović, promovisaće sutra svoju knjigu "Putešestvije starim i novim svetom" u Gračanici i Prizrenu. Reč je o romanesknoj, dokumentarističkoj, impresionističkoj i bajkovitoj prozi, koja ima za cilj da se, kako se u opisu knjige navodi, različiti vremenski periodi omeđe nacionalnim prostorom i približe čitaocima.

"Knjiga Putešestvije starim i novim svetom sačinjena je od osam literarnih delova – priča, pripovesti, impresionističkih zapisa. Pisac dočarava ambijent svoga grada i kosovskog usuda, i nije mu strano poniranje u izmeštanu prošlost i literarno oživljavanje sugestivnih likova i događaja," kaže recezent ove knjige, Đorđe Jevtić.

O Borivoju Ugrinoviću

Borivoje Ugrinović rođen je u Prizrenu 1961. godine. Novinar je i urednik više televizijskih redakcija u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju, Gnjilanu.  

Tokom 1998. i 1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga Srbije. Od 1999. živi u Nišu.

Član je Udruženja novinara Srbije, Društva novinara Kosova i Metohije i Društva književnika Kosova i Metohije.

Promocija njegove knjige biće održana u prizrenskoj Bogosloviji u 13 časova, potom, od 20 časova u gračaničkom Domu kulture.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.