Promocija knjige “ A Brisel se da prehoditi lako“ sutra u Zubinom Potoku

Šaponja
Plakat: Dom kulture „Stari Kolašin“

Na književnoj večeri biće predstavljena putopisno – dnevnička knjiga „A Brisel se da prehodati lako“ suta u 19 časova u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku.

Autor ove knjige je Nenad Šaponja, savremeni književni stvaraoc, čiji opus delovanja se može opisati kao polivalentan.

Boraveći na sasvim različitim tačkama zemljinog šara, Šaponja uspostavlja vezu između različitih stvarnosti, jezika, država i književnih svetova. Autor u svojoj novoj knjizi „A Brisel se da prehodati lako“ propisuje suštinu života i esencijalna pitanja ljudskog bivstvovanja. Ovu darovitu knjigu nedavno je objavio novosadski SAJNOS.

O knjizi će govoriti dr Mileta Aćimović Ivkov, književni kritičar, Enes Halilović, književnik, Andrijana Živanović, profesor i sam autor Nenad Šaponja. Ovu knjigu nedavno je objavio novosadski SAJNOS.

Nenad Šaponja (1964) je ugledni novosadski književnik, izdavač i psihijatar. Rođen je u Novom Sadu, u kome i dalje, uprkos svemu, živi. Završio je Medicinski fakultet u Novom Sadu i magistrirao iz oblasti socijalne psihijatrije. Bavio se različitim poslovima – lekara, psihijatra, televizijskog autora, slobodnog kritičara i sekretara jednog društva pisaca, a 2002. je osnovao izdavačku kuću Agora u Zrenjaninu, u kojoj je kao urednik i izdavač potpisao više od 200 naslova. Po tumačenju kritike, jedan je od najhermetičnijih savremenih srpskih pesnika. Dugogodišnji je stalni književni kritičar beogradske Politike (1996 – 2005), promoter postmoderne poetike na našim prostorima, kao i osobenog interpretativnog pristupa delu koji podrazumeva življenje književnosti. Piše poeziju, eseje i prozu.

Pokrovitelji ove manifestacije su Opština Zubin Potok i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.