Projekat pomoći za 500 porodica na Kosovu

"Društveno-ekonomska stabilizacija manjinskih i većinskih etničkih zajednica na Kosovu" projekat je koji će se, u naredne tri godine, sprovoditi na Kosovu. Cilj je da se u jedanaest opština, u koliko će projekat biti sproveden – pomogne pet stotina porodica.

"Tokom perioda od tri godine, projekat će biti usmeren na jačanje kapaciteta mikro i malih preduzeća, organizacija za podršku preduzetništva, poljopivrednih proizvođača i udruženja. Zatim na pružanje podrške u stvaranju novih radnih mesta u postojećim preduzećima i podrške manjih inicijativa za razvoj zajednice u saradnji sa partnerskim opštinama, gde će biti dodeljena određena sredstva u skladu sa projektom," saopšteno je iz opštine Gračanica gde je juče održana info sesija o projektu.

Projekat koji će biti realizovan do 31. decembra 2019. sprovodiće se u, kako se navodi, Gračanici, Klini, Lipljanu, Mitrovici, Prizrenu, Štrpcu, Istoku, Leposaviću, Mališevu, Novom Brdu i Suvoj Reci. 

Finansira ga Engagement Global i nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a realizuje Fondacija za održiv ekonomski razvoj Preda Plus Kosovo u partnerstvu sa Arbeiter Samariter Bund.  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.