Privremeni organ Leposavića: Dragan Jablanović sam sebe opstruiše, njegov rad na granici zakona

Nakon što je kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak demantovalo optužbe kosovskog gradonačelnika Leposavića, Dragana Jablanovića, u emisiji Slobodno srpski, to je učinio i Privremeni organ ove opštine. U reakciji opštinskog organa, dva dana nakon emitovanja emisije, navodi se da je netačna Jablanovićeva tvrdnja da Vlada Srbije ne ulaže u razvoj ove opštine na krajnjem severu KiM-a, kao i ona "da mu bilo ko pravi opstrukcije u radu". Navode da je za nerealizaciju određenih projekata koji su finansirani iz budžeta Republike Srbije, od strane Kancelarije za KiM, odgovoran upravo Jablanović, jer, tvrde, za već odobrene i realizovane projekte sredstva nisu opravdana.

"Žalosna je konstatacija da gradonačelnik opštine Leposavić, kako on tvrdi, ima opstrukcije od svih, a najviše od Srba i srpskih predstavnika u institucijama Republike Srbije i privremenim institucijama Kosova, što je presedan i vreme je da izanalizira svoj rad i rad svog tima, a da onda traži krivca u drugima. Da li je moguće da su svi drugi krivi, a samo je on nepogrešiv?" – upitali su iz opštinskog organa Leposavića po srpskom sistemu. 

Navode i da Privremeni organ nikada nije opstruisao rad kosovskog gradonačelnika, niti će to ubuduće činiti, jer "smatraju da je realizacija svakog projekta korisna za sve građane" ove opštine i ističu, takođe, da je "potpuna laž" da bilo ko Jablanovića opstruiše, jer pripada "ovoj, ili onoj političkoj stranci".

Pročitajte još:

Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak: Navodi Dragana Jablanovića neistiniti

Jablanović: Nisam obavešten da sam smenjen iz Upravljačkog tima, opštinu Leposavić opstruišu Marić i Jevtić

"Prava je istina da on sam sebi pravi najveće opstrukcije zbog samovolje i rada koji je najčešće na granici zakonskih okvira," dodaju i navode da je Jablanović "zaboravio da je izabran na listi Srpska, a ne kao pripadnik bilo koje političke partije".   

Netačna je tvrdnja gradonačelnika opštine Leposavić po kosovskom sistemu da Kancelarija za Kosovo i Metohiju ne ulaže u razvoj opštine Leposavić, dodaju dalje iz Privremenog organa, tvrdeći i da je "potpuna laž" da Kancelarija za KiM ne realizuje odobrene kapitalne projekte.

"Za nerealizaciju određenih projekata koji su odobreni i finansirani iz budžeta Republike Srbije, od strane Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dok je predsednik Privremenog organa opštine Leposavić bio Dragan Jablanović, isključivo je njegova krivica, zbog toga što za već odobrene i realizovane projekte sredstva nisu opravdana, to jest, nisu data potrebna dokumenta koja bi dokazala da su projekti završeni. Razlog tome poznat je samo njemu," dodaju.

Zaključuju i da kao Privremeni organ Leposavića, koji je imenovan nakon, kako kažu, "smene" Dragana Jablanovića, imaju punu koordinaciju i saradnju sa Kancelarijom za KiM koja "ima potpuno razumevanje za sve probleme" i bez čije pomoći bi "opstanak i funkcionisanje institucija i ustanova" u opštini Leposavić i, ističu, ostalim delovima na KiM-u – "bio nemoguć".

Podsetimo, Dragan Jablanović je, gostujući u emisiji "Slobodno srpski", izjavio da mu to što je jedan od dvojice gradonačelnika na KiM-u koji nisu iz redova Srpske napredne stranke – "otežava rad umnogome", te i da u Leposaviću, kako je kazao, ima opstrukcija na svim nivoima, kao i od Privremenog organa ove opštine. On je naveo i da ga opstruišu srpski predstavnici u Vladi Kosova koji su iz redova SNS-a, to jest, Ljubomir Marić i Dalibor Jevtić. Izjavio je i da je tražio od Vlade Srbije da ga razreši sa mesta predsednika privremenog opštinskog organa, jer je "doveden u pitanje razvoj opštine", s obzirom na to da, kako je rekao, dve godine njegova opština "nije dobijala nikakva sredstva iz Beograda".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.