Prištinski reper: "Medveđa deo Velike Albanije" (VIDEO)

Popularni albanski pevač Arijan Aguši, rođen u Preševu, koji danas živi u Prištini, svojim video-spotom uzburkao je Medveđu i jug Srbije. Ovu varoš smestio je u takozvanu Veliku Albaniju, pa se sada tim slučajem bavi i policija budući da je veći deo materijala snimljen u centru varoši Medveđa.

Ovaj tridesetjednogodišnji pop i hip-hop pevač, poznatiji kao kao Gold Ag, peva o tome kako je Medveđa uvek bila, ali i da će ponovo biti deo Velike Albanije.

"Sve lepote sveta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa… Svaki put kada je moj tata spalio prag od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nekakvog šljama…" – deo je prevoda pesme u kojoj se pevač na kraju spota budi iz sna i žali što njegov san nije java.

Pesma je zapalila društvene mreže na kojima su posebno aktivni Albanci iz Medveđe i Sijarinske Banje, i uzbunio lokalne vlasti, u kojoj ima i predstavnika albanske nacionalne manjine, ali i policiju.

"Ovde se taj spot doživljava kao još jedna velika provokacija, tim pre što u Medveđi Srbi i Albanci vekovima žive u miru," kaže predsednik opštine, Nebojša Arić.

Spot je snimljen tokom vikenda, kada u centru Medveđe ima malo ljudi, u glavnoj ulici i ispred ulaza sedišta lokalne samouprave.

U policiji nam je potvrđeno da se slučaj ispituje, ali je nejasno šta konkretno – neprimećeno snimanje spota, ili sadržaj pesme.

Gold Ag-ovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su komentara podrške ovom umetniku, za kojeg kažu da je "jedini koji dodiruje teme o tome gde Albanci žive i stoje", i da ih je ovom pesmom "častio", upoređujući ga istovremeno sa Bogom.

Blic

U nastavku pogledajte spot


Pročitajte još: 

Blokiran spot prištinskog repera na Jutjubu; Gold Ag u džamiji sa Šefćetom Krasnićijem

Prištinski reper uz tradicionalne zvukove albanske muzike peva o etničkoj Albaniji, u spotu OVK ubija srpsku miliciju


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.