Priština: Skupština izglasala produžetak važenja vanrednih mera o električnoj energiji

FOTO: KoSSev

Na današnjoj sednici kosovske skupštine odobreno je produženje vanrednih mera koje se odnose na snabdevanje električnom energijom.

U izglasavanju je učestvovao 61 poslanik i svi su bili ZA.

Radi se merama čije je produžavanje vlada usvojila 24. septembra, a nakon one koja je prethodno doneta i početkom avgusta meseca.

Hitne mere, kako je navedeno u odluci vlade, između ostalog, obuhvataju: mere podrške građanima u cilju obezbeđenja grejanja tokom zime; Zabranu korišćenja električne energije za rudarenje kriptovaluta; Podršku Operatora prenosnog i tržišnog sistema (KOSTT) da preduzme neophodne radnje u cilju održavanja bezbednosti sistema električne energije; Mere za uštedu potrošnje električne energije svih institucija.

Odluka o produžetku važenja mera stigla je nakon pada temperature, tj. povećanja potrošnje zbog korišćenja grejnih tela, odnosno još jednog apela KEDS-a na uštedu struje i pronalazak alternativnih načina za grejanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.