Priština odbila da dozvoli Petkoviću da obiđe srpske sredine pogođene poplavama

Petar Petković
FOTO: KoSSev

Kosovska vlada je odbila noćas da odobri posetu direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića Kosovu, saopšteno je jutros.

O odluci je srpska strana obaveštena dva sata posle ponoći, stoji u saopštenju Kancelarije.

Kancelarija za KiM najavila je juče posetu direktora Petra Petkovića srpskim sredinama pogođenim poplavama na Kosovu pri čemu je planirano bilo da uruči i humanitarnu pomoć. On je posetu trebalo da otpočne u Kosovskoj Kamenici gde je bujica odnela jedan most.

„Očigledno je da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete. Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi. Istovremeno, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja“, ocenjuje se u Petkovićevom saopštenju.

On dodaje da Srbija ne želi da učestvuje u pojačavanju tenzija „ jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda“ i najavljuju da će pomoć srpskim porodicama stići, kako je i obećano.

Povezani članci:

Petković danas obilazi poplavljena područja

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.