Priština: O policijskim starešinama sa Kosova koje su prisustvovale sastanku sa Vučićem na Odboru za bezbednost i odbranu

FOTO: KosovaPress

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Pet starešina kosovske policije na Severu viđeno je 22. marta na sastanku koji je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Učešće ovih pretpostavljenih bila je tema diskusije tokom predstavljanja izveštaja direktora policije Samedina Mehmetija pred Odborom za bezbednost i odbranu.

Bivšeg direktora policije Rašita Ćaljaja, koji je sada poslanik u Skupštini Kosova ispred Demokratske partije i člana ove komisije, interesovalo je zašto ovi komandiri nisu suspendovani pre nego što je njihov slučaj prosleđen PIK-u.

Prema Ćaljajevim rečima, sadašnji direktor policije ima mandat da izvrši takvu akciju, da ih suspenduje pa da preda slučaj PIK-u.

„Mislim da je bilo potrebno da ih suspendujemo, pa da njihove slučajeve pošaljemo na istragu“, rekao je Ćaljaj.

Mehmeti je rekao da bi tako nešto moglo da se desi, ali je prema njegovim rečima procenjeno da bi prvo bilo bolje da ove starešine, koje su učestvovale na sastanku koji je sazvao Vučić, prvo ispita PIK.

„Za nadređene policije na Severu, koji su prisustvovali sastanku sa Vučićem, ocenili smo da ih treba ispitati i onda preduzeti akciju. Možda je to moglo da bude vaša varijanta, ali smo procenili da ih prvo treba pozvati u PIK“, rekao je Mehmeti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.