Priština i Mitrovica: Uhapšeni članovi kriminalne grupe

FOTO: KP

Višednevnu akciju hapšenja zbog sumnje na organizovani kriminal, sprovela je Kosovska policija u južnom delu Mitrovice i Prištini. Uhapšeno je ukupno osam osoba, kojima se na teret stavlja više krivičnih dela – „učešće ili organizovanje kriminalne grupe“,“stvaranje opšte opasnosti“, „podmetanje požara“ i „prinuda“.

Zbog sumnje da su kao članovi kriminalne grupe počinili više krivičnih dela uhapšeni su: A.P. (1999), K.K. (1998), F.C. (2003), A.M. (1995), G.I. (1998), D.R. (2004), E.C. (1993) i L.B. (2000), svi albanske nacionalnosti.

Kosovska policija, kako se u saopštenju navodi, sumnja da su uhapšeni najpre „molotovljevim koktelom“ izazvali požar u jednom lokalu u Prištini pričinivši materijalnu štetu, te da su dva dana kasnije u blizini istog lokala bacili ručnu bombu koja je oštetila tri parkirana automobila.

Kriminalna grupa se tereti i za dva dela počinjena u južnom delu Mitrovice, kada su bačene ručne bombe od kojih prva nije eksplodirala, a druga je pričinila materijalnu štetu.

Policija je operativnim radnjama koje su trajale od 20. juna do 3. jula pored hapšenja osam osoba, kao materijalni dokaz zaplenila i osam mobilnih telefona, automobil, 6,7 grama marihuane i druge dokaze koji nisu precizirani u saopštenju.

Uhapšenima je prvobitno bila određena mera zadržavanja koja je potom odlukom tužioca produžena na 30 dana.

Jedno od uhapšenih lica, prethodno se već nalazilo na poternici, navodi KP.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.