Pripadnik ISIS-a sa Kosova u sirijskom zatvoru: „Samo sam želeo da živim po islamskom zakonu“

Kosovo pritvor Isis
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

On je sa Kosova, ali ima američko državljanstvo. Ljirim Suljejmani (Lirim Sylejmani) napustio je SAD kako bi se pridružio teroristima u ISIS-u, a danas se nalazi u sirijskom zatvoru, zajedno sa svojim saborcima. Odatle poručuje da ne žali zbog onoga što je uradio.

Televizijska i radio mreža, CBS News, u septembru je posetila zatvor visoke sigurnosti na severoistoku Sirije, te je ovo bio prvi put da su televizijske kamere bile dozvoljene.

Prema novinarima ovog medija, zatvor je poput Ujedinjenih nacija, jer tu ima ljudi iz Belgije, Holandije, Nemačke, ali i Amerike.

A iz Sjedinjenih Država pridružio se ISIS-u i jedan sa Kosova, Ljirim Suljejmani.

Ovaj poslednji, iz zatvora u kojem živi izgleda u teškom stanju, dao je kratku izjavu novinarima.

„Odluke koje sam doneo u tuđim očima su pogrešne, pa sam u zatvoru. Ne verujem da sam učinio nešto pogrešno, samo sam želeo da živim po islamskom zakonu“, rekao je Suljejmani, prenosi Gazeta Metro.

Oni su krenuli u ‘islamski raj’, ali su završili provodeći živote u zatvorima, dok su neki od njih zadobili teške povrede na ratištu, prenosi dalje Gazeta Metro.

Međutim, kada je reč o ISIS-u, nedelju dana nakon što je američki predsednik, Donald Tramp, objavio da je u jednoj velikoj akciji, američka vojska ubila njihovog vođu, teroristu Abu Bakr al-Bagdadija, ipak još uvek ima militanata i pristalica njegovih ideja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.