Pripadnici ROSU pred sudom

Izvor: (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan) RTK 2/Koha ditore 

Pripadnici Jedinice za specijalne operacije poznate kao ROSU optuženi su od strane tužioca EULEX-a, Nataše Vicari da su tukli 10 telohranitelja srpskog ministra, Aleksandra Vulina, prenosi "Koha ditore".

Pripadnici Jedinice za specijalne operacije poznate kao Rosu, Gani Konjuhi, Sabit Sadiku, Naim Durmiši, Sevdaim Abdulahu , Nedžmedin Zahitija, Jeton Ramadani, Nedžat Šabani, Džafer Hiseni, Vesel Kerćeli, Zejnel Salihu i Ilmi Redžepi, optuženi su od strane tužioca EULEKS-a Nataše Vicari, da su tukli 10 telohranitelja srpskog ministra Aleksandra Vulina, prenosi “Koha ditore”.

Dvojica od njih su optuženi da su pretili pištoljem, stavljajući ih pored glave dvojici telohranitelja koji su bili na kolenima, primoravajući ih da priznaju da su "u nezavisnoj Republici Kosovo".

Jedanaest oficira elitne jedinice Kosovske policije je osumnjičeno da je prekršilo službene dužnosti, da su maltretirali, zastrašivali i vređali dostojanstvo telohranitelja srpskog ministra bez portfelja Aleksandra Vulina.

U drugoj sesiji sudjenja u utorak, koja nije trajala više od 20 minuta, tužilac Nataša Vicari je pročitala optužnicu, dok je odbrana osumnjičenih ocenila da su deklarisani dokazi neprihvatljivi.

Jedanaest osoba, za koje se tvrdi da su bili u pratnji Aleksandra Vulina, uhapšeno je prošle godine u Gračanici na pravoslavni Božić. U pritvoru su zadržani jednu noć.

Izvori lista su rekli da je sve ovo improvizacija, jer je posle oslobađanja uhapšenih Vulin nastavio da dolazi na Kosovo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.