Pripadnici KP sprečili osobu da skoči sa krova psihijatrijske klinike u Prištini

psihijatrijska klinika Priština
FOTO: informatat.com

Pripadnici Kosovske policije, u akciji sprovedenoj u saradnji sa vatrogascima i hitnom pomoći, sprečili su danas osobu da skoči sa zgrade psihijatrijske klinike u Prištini. 

Kosovska policija obaveštena je ovog jutra o tome da se na krov psihijatrijske klinike popeo muškarac rođen 1993. godine, te da postoji sumnja da želi da skoči sa zgrade.

Pripadnici Kosovske policije regiona Prištine – južna stanica prišli su ovoj osobi i pokušavali da je smire kako bi se izbegao incident, poručuju iz KP, ali i dodaju da je u tom trenutku ova osoba napala policajce.

„Međutim, zahvaljujući naporima i odlučnošću službenih lica osumnjičeni je stavljen pod kontrolu i uz pomoć vatrogasaca spušten na zemlju i odmah je podvrgnut lečenju u psihijatrijskoj klinici“, navodi se u saopštenju.

Tokom spašavanja, a kako bi sprečili dotičnog da skoči sa zgrade, troje policajaca je zadobilo telesne povrede i njima je ukazana medicinska pomoć.

U vezi sa slučajem ispitano je više svedoka, a u konsultaciji sa tužiocem preduzete su radnje u vezi sa pokretanjem postupka.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.