Pripadnici KFOR-a i EULEX-a dobrovoljno dali krv u Mitrovici


Poljski vojnici iz sastava KFOR-a i pripadnici specijalnih policijskih jedinica EULEX-a iz ove zemlje, danas su u Severnoj Mitrovici na odeljenju transfuzije Kliničko bolničkog centra dobrovoljno dali krv.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovao je Crveni krst iz Štrpca.

Pripadnici specijalnih policijskih jedinica EULEX-a po prvi put su danas dobrovoljno dali krv u u KBC u Mitrovici i pridružili se svojim kolegama vojnicima koji to rade tradicionalno – nekoliko puta godišnje.

Ivica Vanja Pužić, sekretar Crvenog krsta u Štrpcu, kaže za Radio Kontakt plus, da imaju odličnu saradnju sa poljskim kontigentom KFOR-a kao i to da vojnici tri puta godišnje dobrovoljno daju krv.

„Tradicionalno dobro sarađujemo sa poljskom jedinicom KFOR-a, jer su od 1999. godine raspoređeni na prostoru opštine Štrpce. Mnogo toga smo radili sa njima do sada. Mi smo do sada, u akcijama dobrovoljnog davanja krvi imali oko 140 pripadnika poljske vojske u sastavu KFOR-a“, kaže Pužić.

Današnja akcija, po njegovim rečima, posebna je, jer su joj se pridružili i policajci EULEX-a.

„Današnja akcija je karakteristična po tome, što po prvi put za ovih 20 godina radimo i sa pripadnicima specijalne policije u sastavu EULEX-a, koji su se takođe odazvali ovoj akciji. Ovi ljudi su pored svih svojih obaveza pokazali i svoju humanu stranu“, dodaje Pužić.

Današnjoj akciji se odazvalo više od 20 pripadnika policije i vojske iz Poljske.

Radio Kontakt plus

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.