Prilužje: Dejan Stanković predao vozilo Centru za socijalni rad

Centru za socijalni rad u Prilužju danas je uručeno terensko vozilo "Dacia duster", donacija preduzeća "Stefial", koje vode naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković i njegov partner Dragan Ruvarac. "Ostanite ovde, čuvajte srpstvo," poručio je Stanković Prilužjanima. Predaji donacije prisustvovao je i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Stanković se zahvalio mnogobrojnim građanima, malim fudbalerima i atletičarima koji su ga aplauzom dočekali i kratko rekao da ne voli da priča o svojim humanitarnim aktivnostima, samo da – "hvala Bogu da može".

Srbija će pomoći poplavama ugroženim Srbima 

Đurić je rekao da će država Srbija pomoći stanovništvo na KiM-u koje su ovih dana zadesile poplave.

Ekipe su na terenu, komisije potpisuju, kazao je Đurić i istakao da će država Srbija nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli.

"Naravno, formirali smo, iako ovo nije oblast u kojoj imamo punu nadležnost, jedan štab za vanredne situacije, koji nastoji da te probleme reši i mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava," rekao je Đurić.

Taj kraj, kako je rekao, nažalost ovih dana pogodile su poplave, izlili su se i Sitnica i Lab, te su kuće ozbiljno ugrožene, a nekima je voda provalila u podrume.

"Oko 120 kuća samo u ovom kraju je ugroženo, mi radimo, i juče i danas ekipe su na terenu, komisije potpisuju, država Srbija će nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli. Mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava. Kancelarija obilazi ovih dana, svakako ćemo se pozabaviti tim problemom," naveo je Đurić.


"Ne bih o američkom planu za Kosovo, imamo svoj"

Đurić danas nije želeo da komentariše tvrdnje o planu administracije SAD za Kosovo u četiri tačke, o kojem su izvestile Novosti. On je rekao da je prava adresa za to – Stejt department.

"Ja ne bih danas pričao previše o politici, mogu samo da vam kažem da za to morate da pitate Stejt department, ako neko zna nešto o tome, to su oni i to je sve što imam da kažem. Svakako imamo srpski paket za KiM, ali to je naš paket," rekao je Đurić.

Srbija ima "srpski paket" za KiM, ponovio je Đurić i dodao da za američki treba da se pita Stejt department. 

"Vama svaka čast na volji, ostanite ovde, čuvajte naše srpstvo i želim vam sve najlepše od srca. Hvala na lepoj dobrodošlici, stvarno mi je čast što sam ovde. Ja se nadam da sam bar malkice doprineo, da ko me vidi, pogleda, da mu dam motiv da ostane ovde. Bio sam ovde pre tri godine, kada je bila promocija filma 'Enklava', bilo mi je fenomenalno, bio sam sa decom, kada god budem mogao, sa velikim zadovoljstvom ću doći," rekao je.

Đurić se zahvalio našem bivšem reprezentativcu, koji se, kako je rekao, toliko puta na viteški način borio za boje Srbije, a sada nastavlja da se takođe na viteški način bori za pomoć i podršku našem narodu tamo gde je najpotrebnije:

"Hvala još jednom Dejanu Stankoviću, a smatram da ovaj primer veoma mnogo znači ovom narodu i da će dodatno doprineti tome da se, nakon posete predsednika Vučića, ovaj talas solidarnosti koji je pokrenut, nastavi da umnožava."

On je dodao da Stanković, čovek koji je odigrao najviše utakmica u reprezentaciji Srbije, sada igra humanitarnu i plemenitu utakmicu, za pomoć i podršku našem narodu na KiM.

"Došao je ovde na svoju inicijativu, sa željom da pomogne našem narodu, da doprinese porodicama koje ovde žive, Centru za socijalni rad, da lično dođe i svojim prisustvom ohrabri naš narod koji ovde živi u veoma složenim i komplikovanim uslovima i da se odavde celom srpskom narodu na KiM-u pošalje poruka da smo uz njih i da Srbija misli na njih, da ih podržava, i njene državne institucije, ali i ostali ljudi," rekao je Đurić. 

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad, Milan Savić, takođe se zahvalio Dejanu Stankoviću i njegovom partneru Draganu Ruvarcu na donaciji, jer su, naveo je, prepoznali potrebu da im je neophodno terensko vozilo:

"Vozilo će biti od velike pomoći, njime ćemo povećati mobilnost naših timova, koji su, zbog ukupne situacije i okruženja u kom se nalazi većina naših korisnika, biti u prilici da 24 sata budu mobilni, dostupni svima koji se nađu u socijalnoj potrebi."

Ugovor o izgradnji nove kuće porodici Mitrović 

Nakon predaje vozila Centru za socijalni rad, Đurić, Stanković i Ruvarac potpisali su ugovor za izgradnju nove kuće za petočlanu socijalno ugroženu porodicu Mitrović.

Kuća površine 75 kvadratnih metara, vrednosti 2,8 miliona dinara, takođe je donacija firme Stefial, a prema rečima Ivana Mitrovića, koji će sa ženom i troje dece koristiti novu kuću, nova kuća za njega znači – opstanak.

"Svima hvala koji su nam pomogli za kuću, mislim da je kuća u prave ruke otišla. Izgradnja nove kuće za moju porodicu značiće opstanak. Mnogo nam to znači. Hvala svima," rekao je Mitrović.

Donacije terenskog vozila i kuće nastavak su akcije koja se realizuje u cilјu pomoći srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, podsećaju iz ove kancelarije. Akcija je pokrenuta nakon razgovora Predsednika Srbije sa građanima u Laplјem Selu krajem januara posle. Aleksandar Vučić boravio je na KiM-u posle ubistva Olivera Ivanovića sa namerom da smiri strah i tenzije među Srbima. Detaljnije o ranijim akcijama čitajte u vestima:

Srbima iz Bresnice i Donje Brnjice traktori na poklon

Od Privrednika stipendije za mitrovičke studente: "Raduje da neko misli na nas"

Poljoprivrednici na Severu sa delegacijom iz Beograda: Pomozite mladima koji hoće da ostanu na KiM-u​

Za 3 porodice sa KiM-a uskoro kuće, donacija Energoprojekta i Napreda

Međuopštinska saradnja za primer: Zvečan ustupio vozilo Centru za socijalni rad u Zubinom Potoku

Delegacija ministarstva poljoprivrede Srbije sa poljoprivrednicima sa centralnog Kosova: Akcenat na podršci mladima

Kosovska Kamenica: Porodici Đokić stigli pilići

Posle razgovora s Vučićem, dobili krov nad glavom

Kozarev uručio donaciju domaćinstvu Milana Kovačevića

Snežana Dubić dobila nov traktor: Srećna sam, imamo čime da se nadamo

Posle donatorske večeri u Beogradu za obrazovanje na KiM-u gotovo 11 miliona

Đorđević u Beogradu sa direktorima centara za socijalni rad sa KiM-a

Utvrđuje se koliko ljudi na KiM prima dvostruke zarade

U Beogradu 30. januara donatorsko veče za pomoć školama na KiM-u

Nedimović: Dodatna pomoć poljoprivrednicima na KiM

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.