Prijave za dodelu turističkih vaučera za odmor u Srbiji od 1. januara

Foto: KoSSev

Prijavljivanje za turističke vaučere za odmor na destinacijama na teritoriji Srbije, počinje od 1. januara, saopštila je ministarka trgovine, turizma i telekomunkacija, Tatjana Matić.

Vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara, prema njenim rečima, mogu se koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. godine.

Prijava će se primati od prvog dana u godini zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine, a potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP „Pošta Srbije“ podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Rezervacija smeštaja se vrši kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega ugostitelj izdaje potvrdu o rezervaciji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera biće objavljena na internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija najkasnije 31. decembra 2021. godine, i biće dva puta sedmično ažurirana.

Kako je dodala ministarka Matić, vaučeri se građanima dodeljuju u cilju podsticanja unepređenja turističkog prometa domaćih turista u Srbiji.

„Podrška domaćem turizmu u vidu dodele turističkih vaučera za odmor, jedan je od prioriteta resornog Ministarstva za turizam i do sada je dalo značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Ova podsticajna mera je sada posebno važna s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti”, rekla je Matić, saopštilo je Ministarstvo.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.