Prihvatanje realnosti: Preko 9484 Srba dobilo lične karte Republike Kosova

Izvor: Bošnjak-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Budući da već žive na Kosovu odlučili su da se integrišu. Sve do prve nedjelje septembra preko 9484 Srba dobilo lične karte Republike Kosova.
 
Ova cifra je mnogo veća u poređenju sa prethodnom godinom kada se kosovskim dokumentima opremilo 8480 Srba. U kancelariji Ministarstva unutrašnjih poslova koja se bavi izdavanjem dokumenata, izjavili su da je povećan broj Srba koji imaju kosovska dokumenta.
 
U 2014. godini je do prve nedjelje septembra izdato preko 900 pasoša za kosovske Srbe. Naim Maloku kaže da je ovo pokazatelj da su manjinske zajednice u potpunosti integrisane u kosovsko društvo. Prema njegovim riječima, uzimanjem kosovskih pasoša i dokumenata su prihvatili državnost Kosova.
 
Maloku kaže da treba pozdraviti trend prihvatanja kosovskih dokumenata, i da je uzimanje dokumenata sa Kosova ustvari prihvatanje jedne relnosti, naglasio je između ostalog ekspert sigurnosti Naim Maloku. 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.