Prevrnuo se autobus sa turistima iz Srbije u Mađarskoj, više od 10 osoba povređeno

autobus mađarska prevrnuo se
FOTO: Preuzeto sa N1

Težak udes dogodio se na auto-putu 53 u Mađarskoj u subotu, usled prevrtanja autobusa iz Srbije, koji je turiste prevozio iz Beograda. U autobusu je bilo 55 putnika i svi su iz Beograda i Novog Sada. Mediji iznose različite podatke o broju povređenih.

Pozivajući se na navode mađarske policije, RTS piše da je dvanaest osoba povređeno i smešteno u zdravstvene ustanove u Kiškunhalašu i Kiškunmajši.

Andrea Kovač iz policijske kapetanije Bačkiškun je izjavila da je iz nepoznatih razloga autobus sleteo sa puta i prevrnuo se, te da su vatrogasci pomogli da se povređeni izvuku iz slupanog autobusa. Predati su ekipama Hitne pomoći iz Kiškunmajše i Kiškunhalaša, navodi javni servis Srbije.

Ovaj medij prenosi i da je zamenik gradonačelnika Kiškunhalaša, Laslo Kuriš, rekao da su za nepovređene putnike iz Srbije odmah obezbedili pomoć u vidu namirnica i smeštaja.

N1, sa druge starne, piše da je 15 osoba povređeno u prevrtanju autobusa.

Pozivajući se na potvrdu Nenada Ćelića, vlasnika firme čiji se autobus prevrnuo, ovaj medij navodi da je 35 putnika nastavilo svoje putovanje dalje, dok su jedan vozač, kao i jedna žena zadržani u bolnici.

Pojedini mediji pišu da je među povređenim putnicima bilo dvoje dece.

Više vozila hitne pomoći, kao i vatrogasci, pomagali su putnicima iz Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.