Pretnje smrću i teške uvrede glavnom uredniku Bete Draganu Janjiću

foto: Medija centar Beograd
Dragan Janjić je glavni i odgovorni urednik novinske agencije Beta. Jedan je od osam novinara koji su ovu agenciju osnovali 1994. godine. Tokom 2007. i 2008. godine Janjić je bio pomoćnik ministra kulture zaduženog za medije. Zamenik glavnog i odgovornog urednika lista Politika bio je od 2008. do 2010. godine. Od 2010. godine obavljao je poslove višeg savetnika za odnose sa javnošću u Kabinetu Zaštitnika građana Saše Jankovića (Foto: Medija centar Beograd)

Sa fejsbuk profila „Srbija naša zemlja“ danas su upućene pretnje smrću i teške uvrede na račun glavnog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića.

Reč je o istom profilu sa kojeg su slične pretnje i uvrede upućene i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću.

„Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom Tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane,“ navodi se na tom profilu.

Ispod tog statusa nalaze se i komentari kojima se poziva na linč Dragana Janjića i upućuju mu se teške i prostačke uvrede.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.