Pretnja bombom u Rektoratu u Prištini; KP: Nismo pronašli eksplozivnu napravu

Policija bomba Rektorat univerziteta u Prištini
FOTO: RTK2

Rektorat Univerziteta u Prištini danas je dobio pretnju bombom usled čega je pozvana Kosovska policija. Međutim, nakon izvršenih provera, policija nije pronašla eksplozivnu napravu.

Na e-mail adresu Rektorata Univerziteta u Prištini ovog popodneva stigla je poruka o postavljenoj bombi.

Potom je obaveštena policija koja je izašla na teren.

„Kosovska policija je odmah angažovala sve svoje relevantne jedinice, koje su izašle na lice mesta, prvo obezbeđivale lice mesta i evakuisale osoblje iz zgrade Rektorata“, naveli su u saopštenju.

Potom su jedinice koje su bile angažovane na ovom slučaju počele da sprovode kontrole i provere.

Policija se u međuvremenu još jednom oglasila navodeći da nakon izvršenog uviđaja nisu naišli na eksplozivnu napravu.

Sve dalje radnje i istrage biće preduzete u koordinaciji sa pravosuđem, poručili su.

Dojave o postavljanju eksplozivnih naprava sve su češća pojava u regionu.

Krajem aprila meseca anonimne poruke o postavljenim bombama stigle su na mejl adrese više od 40 škola u Crnoj Gori, dok je potom iz Uprave policije saopšteno da su dojave bile lažne, te da ove škole mogu da nastave sa radom.

Serija dojavi o navodnim bombama usledila je juče u Beogradu, kada su elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle na adrese više od 100 škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

Ujedno, nakon pretećih dojava o postavljenom eksplozivu u školama, stigla je nova pretnja – postavljene bombe na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima, železničkoj stanici, preneli su beogradski mediji..

Ministar policije Aleksandar Vulin kazao je juče da se protiv Srbije vodi „specijalni rat“ i da sa različitih adresa iz više evropskih država stižu ovakve pretnje. Ocenio je da da one imaju za cilj: pritisak na Srbiju da prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.