Prestreši: Uzimajte fiskalni račun da bi otkrili ko zloupotrebljava cenu proizvoda

Foto: Klan Kosova
Foto: Klan Kosova

Šef Кosovske agencije za zaštitu konkurencije, Valon Prestreši, pozvao je građane da zatraže fiskalni račun za sve kupljene proizvode, jer na ovaj način mogu pomoći da cene ostanu stabilne i da pojedina preduzeća ne iskoriste situaciju sa korona virusom, piše Кlan Кosova.

„Кao član Posebne komisije za sprečavanje virusa korona (COVID-19), pozivam vas da uzmete fiskalni račun za svaku hranu i farmaceutske proizvode koje kupite”, napisao je na Fejsbuku Prestreši, dodavši da je tako lakše identifikovati preduzeća koja potencijalno zloupotrebljavaju cenu proizvoda.

Pojava korona virusa na Kosovu uticala je na građane da preventivno kupuju, pored prehrambenih proizvoda, najčešće maske i sprejeve, što je dovelo do toga da pojedine firme koriste ovu situaciju i podignu cene, piše Indeksonline.

Kako piše ovaj medij na jednom prodajnom mestu u Kosovu Polju, zabeležena je cena od 3,99 centi za sprej od 0,15 mililitara.

Naslovi u prištinskim medijima o praznim rafovima pojavili su se odmah nakon što je kosovska vlada donela odluku o obustavi rada škola do 27. marta.

Upravo je Prestreši upozoravao da je cena supe skočila sa 35 centi na 90, dok je kosovski ministar finansija i transporta, Besnik Bisljimi, upozoravao na zatvaranje svih preduzeća koja su podigla cene nakon situacije sa korona virusom.

Posle mera kosovske vlade za zaštitu od korona virusa rafovi u kosovskim marketima prazni

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.