Preminuo prof. dr Dragoslav Elezović

Dragoslav Elezović
Foto: Radio Mitrovica Sever

Posle kraće bolesti, juče je u Kosovskoj Mitrovici, u 90. godini preminuo prof. dr Dragoslav Elezović.

Dragoslav Elezović je rođen 1931. godine u Kosovskoj Mitrovici gde je završio osnovnu i srednju tehničku školu. Zvanje diplomiranog inženjera rudarstva i magistra tehničkih nauka stekao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, a doktorsku disertaciju iz oblasti geomehanike odbranio je na Univerzitetu u Skoplju.

Tokom svog bogatog radnog veka, prof. dr Dragoslav Elezović je u periodu od 1974. do 1978. godine obavljao i dužnost direktora Srednje tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici.

Na Rudarsko-metalurškom fakultetu u rodnom gradu je u dva mandata obavljao dužnost prodekana za nastavu, a u četiri mandata i dužnost dekana ovog fakulteta.

Dragoslav Elezović je bio i višegodišnji predsednik Narodne tehnike Kosovske Mitrovice i Kosova i Metohije i član Jugoslovenskog društva za mehaniku stena i podzemne radove.

Brojne generacije mitrovčana pamtile su ga i kao izuzetno uspešnog sportistu: sjajnog košarkaša, odbojkaša, prvaka Srbije u plivanju prsnim stilom, a svojevremeno je bio i savezni odbojkaški sudija.

Tokom svog radnog i životnog veka dobijao je veliki broj nagrada i priznanja poput: Ordena rada sa srebrnim vencem, Vidovdanske povelje Univerziteta“Priština“ u Kosovskoj Mitrovici, Plakete grada Kosovske Mitrovice i najvećeg priznanja Narodne tehnike „17.april“.

Elezović će biti sahranjen danas u 13 časova na pravoslavnom groblju u Rudaru u prisustvu članova porodice, rodbine, kolega, prijatelja i brojnih sugrađana koji će pamtiti i čuvati njegov lik i delo.

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.