Preminuo pritvorenik u Ajvaliji, sumnja se na samoubistvo


U Kliničko-bolničkom centru u Prištini, ovog jutra je preminula jedna osoba. Reč je o pritvoreniku koji je bio smešten u Pritvorskom centru u Ajvaliji, a koji se, kako sumnjaju iz Korektivne službe Kosova, obesio prslukom na prozoru sobe.

U saopštenju se navodi da je Y. D. (1988), u trenutku kada je pronađen, i dalje bio živ. Usledila je hitna intervencija medicinskog osoblja u centru, dok je potom prebačen u UKCK.

Međutim, kako dodaju iz Korektivne službe, uprkos naporima medicinskog osoblja i reanimaciji, ovaj pritvorenik je preminuo.

Precizirali su da je reč o zavisniku sa psihičkim problemima, koji je već neko vreme bio pod nadzorom, u zavisnosti od zdravstvenog stanja.

Takođe navode i da je u više navrata vršio nasilje u porodici, kao i da je bio smešten u pritvorskom centru upravo zbog sumnje da je ponovo izvršio ovo krivično delo.

Korektivna služba navodi da su o slučaju obavestili Kosovsku policiju i nadležnog tužioca, te da su osnovali Administrativno istražnu komisiju.

Najavljena je i obdukcija, nakon koje će biti poznat uzrok smrti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.