Preminuo Minja Subota

Minja subota
FOTO: E-Stock/Mirko Rodić

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota, koji je u subotu hitno prevezen u bolnicu, preminuo je u svojoj 83. godini, potvrđeno je Tanjugu.

Od Minje se na svom Fejsbuk nalogu prvi oprostio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Umro je Minja Subota. Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću. Kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na ‘Muzički tobogan’, emisiju detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji“, napisao je Vesić.

Ovim povodom oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se na svom Instagram profilu „buducnossrbijeav“ oprostio od Subote.

„Minja Subota je bio jedan od junaka mog detinjstva, drag čovek čiji su glas, pesme i igre u muzičkom toboganu mamile osmehe na licima generacijama dece koja su odrastala u bivšoj Jugoslaviji i našoj Srbiji. Takvi junaci koji su bojili dane u lepo, odlaze samo u nezaborav. Minja, počivaj u miru. Hvala ti za sve“, napisao je predsednik Vučić.

Kako mediji prenose, Minja Subota je u subotu hitno prevezen u bolnicu odakle je prebačen na pulmologiju zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme.

Bio je srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dečije TV serije „Muzički tobogan“.

Takođe je radio i kao autor i voditelj na uspešnim serijama kao što su: „Od glave do pete“, „Igre bez granica“, „Željoteka“, „Sve igračke sveta“, „Muzički balon“, „Nedeljno popodne“, „Zvezdana žurka“, „Dete je čovek važan“.

Često je bio sastavni deo žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja.

EuronewsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.