Preminuo Massimo Savić

Massimo Savić
FOTO: Ante Cizmic/Cropix

Jedan od najpoznatijih muzičara bivše SFRJ, Massimo Savić preminuo je u 61. godini života.

Vest o smrti ovog umetnika objavile su njegova supruga i ćerka.

„Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno, nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure – Eni i Mirna“, saopštile su na Fejsbuk stranici Massimo.

Massimo Savić bio je jedna od najvećih muzičkih zvezdi bivše SFRJ i jedan od najtalentovanijih multimedijalnih umetnika na ovim prostorima.

Rođen je u Puli 1962. godine, a publici se prvi put predstavio 1983. kao vođa synth-pop grupe Dorian Gray. Iste godine je izdao prvi album ‘Sjaj u tami‘, a dve godine kasnije i drugi – ‘Za tvoje oči‘.

Nakon raspada grupe, devedesetih godina započinje samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u saradnji sa Zrinkom Tutićem. Par godina kasnije usledili su novi albumi koje su pratili i među najpoznatijim Vještina i Vještina 2.

Početkom druge decenije 21. veka Massimo objavljuje hit ‘Iz jednog pogleda‘.

U svojoj karijeri osvojio je veći broj nagrada i izdao 17 solo albuma.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.