Premijera predstave “Placebo” 24. u Gračanici, dan kasnije i u Zubinom Potoku

Foto: Narodno pozorište u Prištini

U sredu se u Domu kulture u Gračanici premijerno izvodi predstava Narodnog pozorišta u Prištini „Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića i u režiji Isidore Goncić. Dan kasnije će „Placebo“ biti odigran u Zubinom Potoku, u Domu Kulture „Stari Kolašin“. 

Obe predstave se izvode u 19 časova. Pre premijere, u 12 časova u Domu kulture u Gračanici održaće se konferencija za medije.

Predstava „Placebo“ je druga od sedam premijera koliko Narodno pozorište u Prištini planira da izvede u 2021. godini.

„Placebo efekat, ta neverovatna sposobnost uma da ozdravi telo, koristi se i danas u medicini. To je pozitivan efekat izazvan autosugestijom bolesnika da mu neki lek pomaže. Ovaj efekat nastaje prihvatanjem neke neistine kao tačne, da bi se sačuvao ili postigao osećaj sigurnosti. Placebo pokazuje kako je naš um sposoban da pokrene promene u organizmu verujući u moć lažnog leka. Drama ‘Placebo’ Aleksandra Jugovića ide još dalje“, tvrdi rediteljka Isidora Goncić.

Pored Goncićeve, autorsku ekipu predstave čine: koreografkinja Jovana Ikonić, kompozitorka Irena Popović Dragović, kostimografkinja Bojana Kostadinović i scenograf Goran Stojčetović.

U predstavi igraju: Nikola Ranđelović, Marko Pavlović, Bojan Stojčetović, Anika Grujić, Milena Pavlović, Nikola Đorđević, Strahinja Bičanin i Jasmina Stojiljković.

Predstavu „Placebo“, nakon premijernih izvođenja na KiM-u, ubrzo će imati prilike da vidi i publika širom centralne Srbije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.