Preliminarni podaci CIK-a tačno u ponoć: Srpska na 7. mestu

09/06/2014 03:00

Prema jutrošnjim podacima CIK-a, a 8 sati nakon zatvaranja birališta, Lista "Srpska" je i dalje na 7. mestu, ali sada sa 19.105 osvojenih glasova na Kosovu, što prema dosadašnjim podacima prebrojanih glasova čini 2,81 % birača od 90, 69%  podacima obrađenim biračkim mestima, uključujući i glasove sa Severa. Upadljivo je i dalje da su procenti obrađenih podataka u četiri severne opštine i dalje veoma niski. 

08/06/2014 – 00:00 

Lista "Srpska" je prema dosadašnjim preliminarnim podacima CIK-a, sa presekom glasova tačno u ponoć, na 7. mestu, sa 12.500 osvojenih glasova na Kosovu, što čini 3,77% birača koji su glasali, uključujući i glasove sa Severa. Podaci sa Severa su još uvek nepotpuni. Tabela CIK-a sa podacima o glasanju se i dalje  menja iz minuta u minut. 

Povezani članci: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U tabeli CIK-a sa preliminarnim podacima, tačno u ponoć je objavljeno da je broj glasova koje je lista "Srpska" osvojila – 12.500, što uključuje i glasove sa nekih od biračkih mesta sa Severa Kosova. I dalje je obrađen mali broj biračkih mesta u opštinama na Severnom Kosovu i pored upadljivo niske izlaznosti tokom čitavog dana, u onim biračkim mestima i centrima, u kojima je bilo koncentrisano srpsko biračko telo.

Tako su do ponoći, u tabeli CIK-a, navedeni obrađeni podaci sa svega dva biračka mesta u Severnoj Mitrovici od ukupno 33, u Zvečanu sa jednog od ukupno 14, u Zubinom Potoku sa jednog od ukupno 16 i u Leposaviću sa tri od ukupno 31.

Sa nešto više od 48% obrađenih biračkih mesta, na Kosovu je glasalo 41.02 % birača od 1.782.454 koliko je registrovanih birača na Kosovu, a za sada vodi PDK Hašima Tačija.

Kao i tokom prebrojavanja glasova nakon zatvaranja biračkih centara i mesta, podaci iz severnh opština su i tokom čitavog dana u tabeli CIK-a bili najnepotpuniji, uprkos tome što se tabela redovno ažurirala sa podacima iz ostalih kosovskih opština. Tako na primer, sa presekom glasova u 15:00 časova, u Severnoj Mitrovici, navedeni su podaci sa svega 2 biračka mesta od ukupno 33, u Zvečanu sa 5 od ukupno 14, u Zubinom Potoku sa 9 od ukupno 16 i u Leposaviću sa 11 od ukupno 31 i ti se podaci nisu menjali do novog preseka glasova, odnosno neznatno menjali nakon novog preseka glasova.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.