Prelaz Preševo: Pokušaj krijumčarenja skoro 11 kg marihuane

Srpski carinici pronašli su juče u automobilu u kojem je bila grupa Albanaca, na putu kod Bujanovca, skoro11 kilograma marihuane, saopšteno je danas iz Uprava carina. Albanci su pokušali drogu da prenesu iz Albanije, preko prelaza Preševo – u Češku. 

Marihuana je pronađena u automobilu marke "Smart", albanskih registarskih oznaka, koji je već prošao prelaz Preševo, a nakon što su carinici došli do informacije da postoji mogućnost da se u automobilu kriju narkotici. 

Saobraćajna patrola je reagovala na poziv carinika i zaustavila automobil na autoputu E-75 kod Bujanovca, nakon čega su carinici i policajci vozilo sproveli do graničnog prelaza Preševo, gde je izvršen detaljan pregled mobilnim skenerom.

Slika sa skenera je ukazivala na nepravilnosti u pragovima automobila na obe strane, a njihovom demontažom otkriveno je da se tu nalaze specijalno napravljeni bunkeri i da se u svakom krilo po pet paketa oblepljenih braon selotejp trakom. Iz prostora namenjenih za krijumčarenje izvađeno je ukupno deset paketa marihuane, težine 10.7 kilograma.

Kako je automobilom upravljao muškarac, uz još dve saputnice, svo troje su zajedno sa drogom i automobilom, kojim su pokušali krijumčarenje, predati u dalju nadležnost policiji, dodaju iz srpske carine. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.