Preko 100 lekara pod istragom zbog skandala sa stentovima

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan) 

Državno tužilaštvo pokrenulo je istragu za oko 100 doktora iz svih krajeva Kosova koji su navodno zloupotrebili svoje službene dužnosti u slučajevima postavljanja stentova. 

Više od 100 doktora iz svih krajeva Kosova je pod istragom Državnog tužilaštva nakon optužbe za zloupotrebu službene dužnosti u slučajevima postavljanja stentova. 

RTK izveštava da se sumnja da su doktori prisiljavali pacijente da napuste državne klinike i da se leče u privatnim ordinacijama. Čak i novac koji je izdvojilo Ministarstvo zdravlja za pacijente sa srčanim problemima je otišao u privatne bolnice. 

Istragu koju vodi Državno tužilaštvo zahvatio je veliki broj doktora širom Kosova. Ovim slučajem se bavi državni tužilac Besim Kelmendi. On je potvrdio da je istraga proširena, nakon što je došlo do saznanja da doktori o kojima je reč su zloupotrebili svoje službene dužnosti za vreme lečenja pacijenata sa srčanim problemima. 

U razgovoru za RTK, tužilac na slučaju je rekao da su doktori su pod istragom zbog postavljanja stentova. 

"Oni se sumnjiče da su predlagali pacijentima sa srčanim problemima da odu iz državnih u privatne bolnice." 

Takođe, tužilac je potvrdio da uplate Ministarstva zdravlja za lečenje pacijenata u javnim bolnicama, osumnjičeni doktori su adresirali pacijente na privatne klinike. Među osumnjičenima za zloupotrebu službenog položaja, tužilac je potvrdio da su i tri pravne osobe. 

U međuvremenu, pouzdani izvori RTK su rekli da su svi ostali osumnjičeni uglavnom kardiolozi iz svih bolnica na kosovu, ali i doktri u privatnim ordinacijama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.