Predstavnici Srpske duže od 4 sata sa Vučićem, prethodno sa Đurićem

Najviši zvaničnici Srpske liste i Đurić danas u Beogradu, foto: Tanjug
Najviši zvaničnici Srpske liste i Đurić danas u Beogradu, foto: Tanjug

Predstavnici Srpske liste razgovarali su duže od četiri sata sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, javili su beogradski mediji. Sastanak nije ranije najavljen za medije, a usledio je posle sastanka predstavnika Srpske sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Markom Đurićem.

O čemu su razgovarali najviši zvaničnici ove stranke i Predsednik Republike – iz predsedništva nije saopšteno do objavljivanja ove vesti, ali su zato detalje razgovora članovi Srpske i zvaničnici u kosovskoj vladi i skupštini preneli, do sada, u gostovanjima na televizijama Pink i Happy, te u izjavi za agenciju Tanjug. 

Saopštenje je, sa druge strane, usledilo nakon razgovora Đurića sa predstavnicima Srpske, a sastanak je prethodno i najavljen.

Ovom sastanku su prisustvovali šef Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, potpredsednik liste Milan Radoičić, ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, ministar poljoprivrede u kosovskoj vladi Nenad Rikalo, gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i poslanik u kosovskoj skupštini Igor Simić.

Stav Srpske liste usledio je nakon što je Predsednik Srbije u reakciji na današnji apel vladike raško-prizrenskog Teodosija koji je izrazio duboku zabrinutost zbog „politički i moralno neodgovornih“ izjava političara sa obe strane o „konačnom rešenju“ pitanja Kosova u kontekstu „teritorijalne podele“ i „razgraničenja Srba i Albanaca“ – javnosti poručio:

„Nećete etničke granice? Nećete razgraničenje sa Albancima? Pa nema problema, kažite ljudima da se spremimo onda za Vranje, za jedno 40-50 godina“.

„Oni su izneli i stav da u dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora, i da rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Republike Srbije i srpskog naroda u celini,“ stoji u saopštenju iz Kancelarije za KiM.


Pročitajte još:

Vučić: Nećete razgraničenje sa Albancima? Spremite se za Vranje

Apel vladike Teodosija protiv podele i razgraničenja: Međunarodna zajednica da ne dozvoli egzodus


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.