Predstavnici Kancelarije na KiM u poseti Srbici, Gnjilanu, Gračanici, Zvečanu, Orahovcu, Leposaviću…

kancelarija za kim
Foto: Kancelarija za KiM

Predstavnici Kancelarije za KiM nastavljaju posetu Kosovu i Metohiji. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović i više pomoćnika, boraviće danas u poseti opštini Srbica, zatim u Gnjilanu, Gračanici, Obiliću, Vučitrnu, Kosovo Polju, Zvečanu, Leposaviću, i u opštinama Prizren i Orahovac.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, boraviće u Srbici, gde će u 15 sati na terenu ispred Predškolske ustanove „Maja“ i sedišta Privremenog organa, meštane Srbice i okolnih mesta obavestiti o pomoći u građevinskom materijalu, koju je Kancelarija za KiM namenila za još jedanaest porodica iz sela Banje i Suvo Grlo.

Pomoćnik direktora Kancelarija za KiM, Zoran Bojović, posetu opštini Gnjilane započeće u selu Paralovo, obilaskom porodice Sretena Stojkovića, kojoj će dodeliti dve krave.

Zatim će obići socijalno ugrožene porodice Dušana Perića u Partešu, a u selu Donja Budriga i Sonju Jovanović, samohranu majke troje dece.

U Pasjanu je planirano da Bojović poseti porodicu Vladimira Gužvića, uspešnog pčelara, kao i socijalno ugroženu porodicu Atanasković, a zatim je planirana i poseta Koretištu i Kmetovcu.

Posetu Kosovskom Pomoravlju Bojović će završiti u Šilovu, obilaskom porodica Velibora Stojanovića i Miroslava Stojanovića, koje se uspešno bave poljoprivredom i stočarstvom.

Slađana Marković Stojanović će tokom današnje posete Obiliću obići i devet preostalih srpskih porodica u ovom gradu, koje ukupno broje 25 članova, koje su smeštene u bivšem školskom centru, koji je pretvoren u stambenu zgradu.

Zatim će posetiti porodicu Zdravković u Prilužju, koja broji sedamnaest članova, a u Kosovu Polju i socijalno ugroženu, osmočlanu porodicu Galić.

U 12:30 sati Marković Stojanović će posetiti Centar za socijalni rad Priština, sa sedištem u Gračanici.

Posetu opštini Zvečan, Dušica Nikolić započeće sutra, u 10:30 sati sastankom sa predsednikom i članovima Privremenog organa opštine.

U 13 sati predviđeno je polaganje kamena temeljca za stambenu zgradu, koja će imati dvanaest stanova, namenjenih mladim bračnim parovima i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Borislav Tajić boravi u poseti opštini Leposavić, gde će položiti kamen temeljac za izgradnju stambeno-poslovne zgrade od 12 stambenih jedinica i 2 poslovna prostora u Leposaviću, a čiju izgradnju će finansirati Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Tajić će u Lešku obići radove na adaptaciji i sanaciji Osnovne škole „Stana Bačanin“  kao i radove izgradnji tri stambene zgrade, sa po dvanaest stambenih jedinica.

Dejan Pavićević će danas boraviti u poseti opštinama Prizren i Orahovac.

Pavićević će najpre da obiđe Prizren, a u 10:30 sati i selo Novake u ovoj opštini.

U podne je planirano da se u zgradi opštine u Orahovcu Pavićević sastane sa rukovodstvom Privremenog organa.

Pavićević će u Orahovcu obići Predškolsku ustanovu „Naša radost“, a nakon toga i posetiti porodicu Vitošević i porodicu Nikole Simića, kojoj je nedavno zapaljena porodična kuća.

Planirano da u Velikoj Hoči Pavićević obiđe spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima.

Svoju posetu orahovačkom kraju, Pavićević će završiti sastankom sa rukovodiocima svih relevantnih institucija, direktorima ustanova i građanima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.