Predstavljanje Platforme organizacija civilnog društva sa Severa Kosova

U EU Informativnom i kulturnom centru u Severnoj Mitrovici, sutra u 12 časova, biće predstavljena platforma organizacija civilnog društva iz četiri opštine na Severu Kosova. Javno predstavljanje Platforme organizuju nevladina organizacija "Aktiv", u okviru projekat „Jačanje kapaciteta civilnog društva na Severu Kosova kako bi efikasnije doprineli procesu donošenja odluka", koji sprovode Aktiv i nevladina organizacija "Centar za mir i toleranciju". Projekat finansijski podržava Evropska unija, a rukovodi Kancelarija Evropske unije na Kosovu.  

Platforma organizacija civilnog društva predstavljaće koaliciju 11 organizacija civilnog društva iz četiri opštine na Severu Kosova, navode organizatori.

Osnovni ciljevi platforme su da sprovodi istraživanja na teme koje su od ključnog interesa za srpsku zajednicu; objavljuje i predstavlja rezultate istraživanja i analiza identifikovanih tokom trajanja projekta; istražuje i analizira moguće predloge politika i postojeće pravne dokumente na lokalnom i centralnom nivou; pruža podršku donosiocima odluka tako što svojim istraživanjima doprinosi informisanijem donošenju odluka o ključnim problemima u društvu; razvija i prezentuje sažetke javnih politika, predloge politika, ili predloge koji bi vodili zakonodavnim i izvršnim promenama na lokalnom i centralnom nivou; u ime organizacija i ciljne grupe projekta izvodi inicijative javnog zagovaranja i lobiranja koje bi vodile pozitivnim promenama na lokalnom i centralnom nivou; izražava i artikuliše zajedničke stavove u oblastima bitnim za interese srpske zajednice na Severu Kosova.

Na javnom predstavljanju platforme, govoriće predstavnici Platforme, kao i rukovodilac projekta, Branislav Nešović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.