Predsedništvo Srbije o „liderima 47 zemalja“ na samitu; Velja: Priznali Kosovo, „Hvala Aco“

47 lidera
FOTO: Printscreen/Predsedništvo Srbije

Šef kabineta kosovske predsednice, Bljerim Velja, poznat po čestim kritikama na račun medija i vlasti u Srbiji, sinoć se zahvalio srpskom predsedniku. „Hvala Aco“, poručio mu je.

Aleksandar Vučić učestvovao je ove nedelje na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi. Osim drugih zvaničnika iz regiona, na ovom samitu bila je i kosovska predsednica, Vjosa Osmani.

Predsedništvo Srbije oglasilo se u četvrtak uveče saopštenjem, navodeći da su „lideri 47 zemalja i predstavnici Evropske unije razgovarali o bezbednosti, energetici i drugim pitanjima od značaja za kontinent“.

24 sata kasnije, odnosno kasno sinoć, oglasio se šef kabineta kosovske predsednice, Bljerim Velja (Blerim Vela), komentarišući upravo ove navode srpskog predsedništva.

„Zvanični sajt predsednika Srbije u svom zvaničnom saopštenju o Vučićevom prisustvu Samitu priznaje Kosovo kao nezavisnu državu koja učestvuje na samitu EPZ u Granadi“, poručio je Velja na društvenoj mreži „X“.

Poznat po čestim kritikama na račun srpskog rukovodstva, koje objavljuje upravo na ovoj društvenoj mreži, sada se zahvaljuje srpskom predsedniku.

Uz fotografiju saopštenja sa sajta, na srpskom jeziku je napisao „Hvala Aco“.

„Zaista, Kosovo je bila jedna od 47 država koje su učestvovale na samitu“, naveo je Velja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.