Predsednik Udruženja Lovćen tvrdi da je opet namerno zadržan na Merdaru

Lazar Radulović Lovćen
FOTO: Udruženje Crnogoraca Lovćen

Predsednik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“ na Kosovu Lazar Radulović tvrdi da je sinoć zadržan bez objašnjenja na Merdaru što je protumačio kao pritisak koji na njega, ističe, traje dve i po godine.

Radulovića su sinoć oko 20 časova na Merdaru, pri povratku iz Niša, kako je saopštio za medije, srpski policajci navodno bez objašnjenja zadržali duže od sat vremena, iako je u automobilu, pri tom, bio sa bratom i 87-godišnjom majkom – narušenog zdravlja.

„Takav vid pritiska i represije sigurno ne postoji ni u jednoj demokratskoj zemlji u Evropi i svetu“, istakao je Radulović, dodajući da upravo bezobzirnost prema njegovoj majci vidi kao „represiju i drskost“ srpskih vlasti.

„Prvi put za dve i po godine koliko traje ova represija i pritisak sam se obratio policijskom službeniku kada mi je vraćao dokumenta – ‘pa zar vi nemate obzira ni prema staroj ženi koja ima 87 godina?’ Odgovorio mi je – ‘pa zar ti mislis da ja volim što ovo moram da radim?’ Sramno, pa čak i za državu Srbiju!“

Radulović će u ponedeljak obavestiti ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore i kosovskog premijera.

Srpski MUP se ovim povodom nije još uvek oglasio.

Radulović je i u prošlosti prijavljivao zadržavanja bez obrazloženja sa srpske strane Merdara.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.