Predizborni skup DSS-Dveri: Ukoliko budemo u vladi, u prvom času ukinućemo sve briselske sporazume

Ova vest je deo rubrike IZBORI,  april 2016.


Nećemo se smiriti dok na čelo Srbije ne dođe patriotska vlada koja će vratiti državu Srbiju na Kosovo i Metohiju. Aleksandar Vučić predaje Kosovo i Metohiju albanskim teroristima. Za njega najskuplja reč nije KiM, već Briselski sporazum. Ako budemo u situaciji da formiramo vladu, u prvom času ukinućemo sve Briselske sporazume. Ovo su ključne poruke sa večeras održanog predizbornog skupa koalicije DSS-Dveri u Zvečanu. Iako je prethodno najavljeno da će se skup održati u restoranu poznatog motela "Kod Coca" to se, međutim, nije dogodilo. Skup je održan ispred restorana, usled toga, kako je prisutnima objašnjeno, što je vlasniku restorana navodno zaprećeno da "ne sme da dozvoli" da se u njegovom restoranu održi skup. Skupu nije prisustvovao predsednik pokreta Dveri, Boško Obradović, kojem je, kako je takođe saopšteno, na integrisanom graničnom prelazu Jarinje rečeno "da mu država Kosovo zabranjuje ulazak".

"Rekao mu je da će da ga nema"

Član predsedništva DSS-a i nekadašnji lider Srba sa Severa, Marko Jakšić, objasnio je zbog čega je, po njegovim informacijama, skup održan ispred restorana motela "Kod Coca", a ne unutra kako je prethodno najavljeno.

"Sat vremena pre nego što skup treba da počne, oko 17 časova, gazda nam je preplašeno rekao da su ga zvali i rekli da ne sme da dozvoli da se u ovoj prostoriji održi skup. Taj glas za koji ne sme da kaže ni ko je, ni šta je, rekao mu je da će da ga nema, ako bude dozvolio da se ovde održi promocija DSS i Dveri," kazao je Jakšić, dodajući: 

"U Kosovskoj Mitrovici smo se obratili na sve moguće adrese, pitali smo sve – Tehničku školu gde smo u amfiteatrima držali naše skupove, ljubazno su nam rekli da ne smeju da nam daju. Pitali smo Tehnički fakultet odbili su preplašeno."

Rašković Ivić: "Vučiću lažeš da je ovo Srbija"

Predsednica DSS-a, Sanda Rašković-Ivić kazala je na večerašnjem skupu da je "Tuđmanova ustašoidna država radila isto ono što danas radi Aleksandar Vučić", dodajući da se "nikada nije desilo da su Srbi, u borbi za KiM, imali protivnika u vlastitoj vladi".

"Bitku za KiM, srpski narod vodio je protiv raznih drugih, ali mu se nikada nije desilo da vodi protiv samoga sebe, i da sa druge strane ima protivnika u svojoj vlastitoj vladi i u predsedniku vlade koji KiM predaje, ovaj put ne Turcima, nego albanskim teroristima," kazala je Rašković-Ivić, dodajući:

"On KiM predaje putem Briselskog sporazuma, putem granice, predaje ga tako što je sve institucije Republike Srbije prepustio albanskoj pseudo državi tzv. Republici Kosovo."

Rašković-Ivić je, takođe, dodala i da će, ukoliko oni budu u situaciji da formiraju vladu, "u prvi čas, u prvih 15 minuta, što se kaže" ukinuti sve Briselske sporazume.

"Da se ukinu i izdajnički sporazumi sa NATO paktom, da se započnu pregovori o raskidu procesa pridruživanja  sa Evropskom unijom. Napravićemo kancelariju za saradnju sa Ruskom federacijom," dodala je.

Ona je uputila i pitanje Premijeru Srbije, Aleksandru Vučiću.

"Zašto nisi raspisao i lokalne izbore na KiM-u, zašto si okitio ceo Sever KiM-a svojim nemilim likom? Lažeš narod da je ovo Srbija. Ne govoriš istinu, nikada je nisi ni govorio," kazala je ona.

Ristić: Aleksandar Vučić najveći izdajnik u istoriji Srbije

A kandidat za narodnog poslanika ispred koalicije DSS-Dveri, Slaviša Ristić, kazao je da je "Aleksandar Vučić najveći izdajnik u istoriji Srbije", te i da njegova politika "mora zauvek da ode u prošlost".

"Slobodna Srbija će imati obavezu da u svojoj istoriji, ali i na crnim stranicama, zauvek napiše i imena najvećih veleizdajnika koje Srbija ima – od Sretenjskog ustava do danas. Na čelu je prvi i najveći – Aleksandar Vučić," istakao je Ristić,dodajući:

"Aleksandar Vučić i njegova politika moraju zauvek da odu u prošlost, a ovde na KiM Aleksandra Vučića treba da se sećamo samo kad vidimo ostatke ovih silnih plakata na električnim banderama."

"Kunemo se Bogom da se nećemo smiriti dok na čelo Srbije ne dođe patriotska vlada koja će vratiti državu Srbiju na KIM, koja će vratiti institucije Srbije na KiM," zaključio je Ristić.

Na skupu su, pored Rašković-Ivić i Ristića, govorili i politički analitičar Đorđe Vukadinović, kao i predstavnici pokreta Dveri, Goran Milenković i Borko Puškić.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.