Poziv za pomoć u organizaciji humanitarnog bazara za trogodišnju Natašu iz K.Kamenice koja boluje od dečije paralize

Nataša iz Bosca
FOTO: Humanitarni bazari-Da život pobedi

Trogodišnja Nataša iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, od rođenja se bori sa više dijagnoza – dečija paraliza, urođena srčana mana, hipotonija mišića, samo su neke od njih. Usled visokih troškova za lekove i ostale potrepštine, i oskudnih primanja porodice, humanitarni aktivisti sa Kosova pozvali su sve koji su u mogućnosti da pomognu, i najavili budući humanitarni bazar.

Trogodišnja Nataša sedmo je od osmoro dece koliko broji porodica Stojanović, koja živi od socijalne pomoći.

Nataša ima dečiju paralizu, urođenu srčanu manu, napade gušenja, anemiju, strabizam hipotoniju mišića, ne sedi, ne hoda, ne govori… Ispoljava alergiju na većinu namirnica i jede samo kašastu hranu, poručili su aktivisti putem Fejsbuk stranice „Humanitarni bazari – Da život pobedi“.

Stojanovići nisu u mogućnosti da obezbede kolica za malu Natašu. Ujedno, troškovi za njenu hranu, lekove, pelene i ostale potrepštine su previsoki za ovu porodicu.

Poziv je upućen svim ljudima dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu, a oni koji žele da se uključe u akciju mogu da se jave putem Fejsbuka.

Za naredni period najavili su humanitarni bazar upravo posvećen maloj Nataši.

 

Упознајте Наташу, трогодишњу девојчицу, која је седма по реду рођења, од осморо деце, колико броји породица Стојановић…

Posted by Humanitarni bazari-Da život pobedi on Tuesday, 5 January 2021Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.