Povređeni Sulejmani nastavlja lečenje u Srbiji, ambasada mu izdala putni list, hospitalizovan u Vranju

 

FOTO: Ambasada Srbije u Bugarskoj

Vest je ažurirana

Mladić iz Preševa Ljuljzim Sulejmani (Lulzim Sylejmani) jedan je od samo sedam preživelih od 51 ili 52 putnika koliko ih je bilo u autobusu iz Severne Makedonije koji se prošle nedelje zapalio na auto putu kod Sofije u Bugarskoj.

Štaviše, Sulejmani je, kako je otkrio ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović, učestvovao u spasavanju putnika uspevši da razbije staklo od autobusa.

Njega je Jović odmah obišao po prijemu u bolnicu u Sofiji ove nedelje, a danas su se porodica Sulejmani i Jović zajedno fotografisali u prostorijama ambasade.

S obzirom na to da su mu u nesreći izgorela i dokumenta, ambasada je preuzela brigu da se on vrati u njegov grad Preševo, a po njega je došla i medicinska ekipa iz Vranja koja će ga vratiti u Srbiju.

„Pasoš mu je izgoreo, pa smo mu izdali putni list da može da se vrati kući u Srbiju. Nastavićemo lečenje u Vranju, odakle je i došao sanitet po njega. Srećno, Ljuljzime, brz oporavak!“, poručio je ambasador Jović.

Sulejmani je u međuvremenu stigao u Srbiju, i to u pratnji ambasadora Jovića.

„Sulejmani je otpušten iz bolnice Pirogov u Sofiji i ušli smo u Srbiju. Uz veliku asistenciju Ministarstva zdravlja Srbije i po nalogu ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića, Ambasada Srbije u Sofiji je organizovala prebvacivanje Sulejmanija iz bolnice u Bugarskoj u Zdravstvenoi centar Vranje“, rekao je Jović nakon prelaska granice.

Dodao je da će Sulejmani u Vranju, shodno zdavstvenim protokolima ostati na kraćim kontrolama, te da se nada da će uskoro biti kod kuće sa svojim najmilijima.

Sulejmanin je nakon dolaska kazao da je nesreća u Bugarskoj bila „horor“ i zahvalio se Bogu što je preživeo.

Zahvalio se i doktorima u Bugarskoj i Vranju, kao i ambasadi koja mu je izdala putna dokumenta i omogućila da se vrati u Srbiju.

Specijalista opšte hirurgije u Vranju, Saša Đorđević kazao je da je pacijent u dobrom stanju, te da se nada da će u narednim danima biti otpušten.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.