Potpisana povelja o bratimljenju Priboja i Prilužja

Priboj i Prilužje bratimljenje
FOTO: Priboj.rs

Bratske veze koje Priboj i Prilužje grade već dve godine konačno su formalizovane 19. avgusta, kada su predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović i predsednik privremenog organa opštine Vučitrn sa sedištem u Prilužju, Aca Mišić, potpisali Povelju o bratimljenju, javio je internet portal grada Prijepolja.

Povelje su potpisane na praznik Preobraženja Gospodnjeg 19. avgusta, koji je i opštinska i hramovna slava Prilužja u kom živi blizu tri hiljade Srba.

„Ozvaničenje dosadašnje saradnje samo će upotpuniti dosadašnje bratske odnose dve sredine i dati dodatni impuls da se nastavi sa novim akcijama konkretne pomoći građanima Prilužja, koji žive u veoma teškim uslovima“, rekao je  predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Rvović je najavio da će se buduća saradnja temeljiti na druženju, prvenstveno mladih.

Predsednik privremenog organa opštine Vučitrn sa sedištem u Prilužju, Aca Mišić, zahvalio se na pruženoj pomoći i moralnoj podršci ovog grada.

Kako prenosi gradski portal Prijepolja, grad Priboj svim prvacima u Prilužju poklanja udžbenike, nagrađuje najbolje učenike i studente dok je ovog leta donacijom ovog grada podeljeno 15 laptopova školi u Prilužju. Sa druge strane, preko 50 osnovaca sa centralnog kosova ovog leta letovaće u pribojskom odmaralištu u Sutomoru.

Poseta „pobratima“ iz Prilužja Priboju se očekuje u septembru ove godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.