Potpisana Povelja o bratimljenju Partizana i Trepče

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan, Nikola Peković, i predsednik Košarkaškog kluba Trepča, Đorđe Vučičević, potpisali su danas u Kosovskoj Mitrovici Povelju o bratimljenju ova dva kluba.

Peković je nakon potpisivanja povelje istakao da će se u Partizanu truditi da gaje sportske odnose i da u budućnosti razvijaju saradnju sa Trepčom.

Peković se zahvalio na dočeku i kazao da je ovo njegova prva poseta Kosovkoj Mitrovici i KiM-u, kao i da je imao veliku želju da dođe u ovaj grad.

Inicijativa o bratimljenju K.K. Partizan sa ekipom iz Kosovske Mitrovice potekla je od Nikole Pekovića, izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza Kosova i Metohije, Bojan Jakšić, izraživši nadu da će ovaj događaj biti impuls da Kosovska Mitrovica dobije sportsku halu na koju se čeka 16 godina.

"Nadamo se da će se ovim potpisivanjem povelje o bratimljenju i izgradnjom sportske hale košarka u Kosovskoj Mitrovici i K.K. Trepča vratiti na stare staze slave," rekao je Jakšić.

U opštini Kosovska Mitrovica priređen je prijem za predsednika KK Partizan.  

Pekoviću se zahvalio predsednik Privremenog opštinskog organa, Aleksandar Spirić, koji je istakao da je Pekovićev dolazak u Mitrovicu ohrabrenje i nada za mlade sportiste i klubove koji ovde funkcionišu u teškim uslovima.

Prethodno su u centru grada, Pekovića dočekali mladi košarkaši sa Severa Kosova koji su igrali ulični basket, a kojima je predsednik K.K. Partizan uručio prigodne poklone.

Košarkaši Trepče nastupaju u okviru Druge srpske lige Grupa zapad, pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije. Trepča je nekada nastupala u jugoslovenskoj Prvoj B ligi. 

Radio Kontakt PlusPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.