Potpisan memorandum o uređenju zelenih površina u centru S.Mitrovice

memorandum
Foto: Opština Severna Mitrovica

Potpisivanjem Memoranduma između Opštine Severna Mitrovica i kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak, započeta je realizacijia projekta ”Uređenje zelenih površina u ulici Kralja Petra I između dva kružna toka“.

“Centar grada u Severnoj Mitrovici će po završetku projekata koje finansiramo izgledati daleko bolje i uređenije. Danas kada smo započeli sa ovim projektima, građanima Severne Mitrovice mogu da poručim da će biti još značajnih investicija”, rekao je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević poručio je da mu je drago što će centar Severne Mitrovice, nakon realizacije dva značajna projekta, dobiti izgled „velikih uređenih gradova“.

„Raduje me što našim građanima možemo da saopštimo ovako dobre vesti. Trudiću se da ih u budućnosti bude što više. Severna Mitrovica i njeni građani zaslužuju da imaju dobre uslove za život u svakom pogledu”, rekao je Radojević.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić, koja je ocenila da je realizacija projekta apsolutno opravdana, s obzirom na to da je opština Severna Mitrovica, kako je kazala, administrativni centar, ali i studentski grad u kojem se nalazi Prištinski Univerzitet. Severnu Mitrovicu je ujedno definisala kao mesto „sa perspektivom i dobrim mogućnostima za planiranje budućnosti“.

Projekat ”Uređenje zelenih površina u ulici Kralja Petra I između dva kružna toka u Severnoj Mitrovici“ zajednički finansiraju UN Habitat, Ministarstvo prostornog planiranja i Opština Severna Mitrovica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.